Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

FM sendromu, çoğunlukla omurga etrafında hissedilen yoğun ve kronik vücut ağrılarıdır. Bu ağrılar uyku bozukluklarına, dolayısıyla yataktan halsiz ve ağrılarla uyanmaya sebep olur. Bu durum kişinin günlük hayatta enerjisel ve bedensel açıdan bitkin hissetmesine yol açar. Unutkanlık, dikkat ve konsantrasyon eksikliği, kronik baş ağrılarının yanı sıra depresyon, anksiyete ve sürekli mutsuzluk hali, FMS’nin en sık görülen etkileri arasındadır.
Yaygın olarak 20 ila 60 yaş aralığında ve %85 oranında kadınlarda görülen fibromiyaljinin nedenleri konusunda doktorların, psikiyatristlerin ve nörologların birbirinden farklı yaklaşımları ve görüşleri var. Çalışmamız boyunca FM sendromunu tüm bu bakış açılarıyla biraz daha yakından tanıyıp aynı zamanda da yoga terapi yaklaşımı ile bu ağrıları hafifletebilmek için gerekli olan yoga terapi hareketleri, meditasyon, nefes çalışmalarını öğreneceğiz.

Bu Atölye ile;

  • FM majör ve minör semptomları
  • Ağrıları tanımlama, izini sürebilmeyi araştırma ve hafifletme yolları
  • Beslenmenin fibromiyalji üzerindeki rolü
  • Uyku sorunları ile başa çıkabilme
  • FM Fasya ve Growth hormon ilişkisi
  • Fibromiyalji ile yaşarken yaşam kalitesini yükseltmekte kullanılan nefes, meditasyon ve somatik yoga terapi asana (hareket) çalışmaları
  • FM ile yaşarken daha kaliteli bir hayata dair çeşitli öneriler

Kimler katılabilir?

  • FM ağrıları çekenler katılabilir
  • FMS ağrılı tanıdıkları veya öğrencileri olan yoga hocaları, bu eğitim ile fibromiyalji’ye nasıl yaklaşılması ve hangi hareketlerle, ne şekilde destek verilebileceğini öğrenecekler.

Öneriler:

  • Teorinin ardından yoga pratiği yapılacaktır. Rahatça hareket edebileceğiniz kıyafetler giymeniz önerilir.
  • Öğrendiğiniz bilgi ve çalışmaları sonradan hatırlayabilmeniz adına, defter ve kalem getirmeniz önerilir.

Tarih ve Saat : 8 Nisan 2018 Pazar /14:00 - 17:00
Ücret: 160 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine 140 TL + KDV)

Atölyeye kaydınız kesinleştirmek için 31 Mart tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir. 

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. 

Aslı Aral Kimdir?


İstanbul Bilgi Ünv. ve Akademi İstanbul Reklam bölümünü okuduktan sonra Kurumsal firmalarla olan çalışma hayatı, 2007 senesinde geçirmiş olduğu ciddi bir trafik kazasının ardından sona erdi. Çarpmanın etkisiyle yaşamı bambaşka yönlere kayan Aslı’nın Yoga ile tanışması tam da bu zamanlara rastladı. Tedavi sürecinden sonra, 2009 senesinde yoganın sadece bir takım bedensel hareketlerden oluşan sınırlı bir sistem olmadığını, aksine yüzlerce dalı olan sonsuz köklü bir ağaç gibi olduğunu kavradı. Bedensel olarak yaşadığı travma, onu yoga terapi alanında derinleştirdi. Yoga terapi, bedene sınırlı gözler ve düşüncelerle bakmıyor, aksine farklı vücut yapılarını bazı değişikliklerle güvenli bir şekilde tıpkı diğerleri gibi hareketten fayda görmesini sağlıyordu. İnsan bedenine, fizyolojiye olan tutkusu onun karşısına Türkiye’nin önde gelen kıymetli bir fizyoterapistini çıkardı. Ardından güçlü bir fizik tedavi sistemi olarak geliştirilen pilatesi tanıdı.

Seneler boyunca Hem yoga hem de pilates sistemi ile ilgili birbirinden farklı Dünyaca tanınmış pek çok isimden dersler ve eğitimler aldı. Şimdi tüm çalışmalarını derslerini öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik sistemler oluşturarak hazırlayan Aslı, “Bedenle ilgili olan her çalışmayı hastalıklar dahil, zihinsel, fiziksel ve enerjisel karanlıkları aydınlatan, öze doğru gerçek bir yolculuk olarak tanımlıyor.”

www.asliaral.com


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga