Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Bu etkinlikte kadınlığın doğasında var olan doğurganlığın ve menstural döngünün fizyolojisini ve anatomisini inceleyip, bu doğrultuda bedenimize karşı nasıl bir yaklaşım oluşturabileceğimizi deneyimleyeceğiz. Bedenimiz ve içgüdülerimiz ile olan bağımızı iç sesimizi de dinleyerek geliştireceğiz.

Mensturasyon zamanında kendimizi doğru pozlar ile nasıl destekleyebileceğimizi, regl dönemi sırasında oluşabilecek şişkinlik, gerginlik, bel ağrısı ve krampları nasıl giderebileceğimizi, enerjimizi ve duygu durumumuzu nasıl dengeleyebileceğimizi öğreneceğiz.

Atölyede yapılacak olan derin restoratif pratik sırasında bolca destek kullanarak, her pozda derin bir rahatlama ve beden açıklığı tecrübe edeceğiz. Bunun yanı sıra evde uygulayabileceğiniz özel bir sekans öğrenecek ve bu atölyenin faydalarını her ay evinizde deneyimleyebilecek, düzenli pratik yaptığınız takdirde yaşadığınız genel semptomların azaldığı ve hatta geçtiğini göreceksiniz.

Çalışmamız teorik ve pratik uygulama şeklinde iki bölümden oluşacaktır. Teorik kısımda menstural döngünün üç fazı, overler ve hormonlar, ovulasyon süresinde endometriumda orataya çıkan değişikikler ve sağlıklı mensturasyon nelere bağlıdır gibi konular işlenecek, pratik kısmında ise mensturasyon dan önce, mensturasyon sırasında ve sonrasında uygulanabilecek asanalar, içsel bilgiyi uyandıracak pranayama çalışmaları ve restoratif çalışmalar yapılacaktır.

Kimler Katılabilir?
Bütün kadınlara açıktır.


Tarih ve Saat: 24 Kasım Cumartesi 2018 / 14:30-18:00
Ücret: 120 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 100 TL + KDV / Ortaöğretim ve Lisans öğrencilerine 90 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı mezunları

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 19 Kasım tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Aycan Pınar Sitemkar

Küçük yaşlarda bale ile başlayan dans hayatı farklı tarzlarla 15 yıl devam etti. Bedeninde fark ettiği fiziksel enerjetik bağı anlamlandırmak istedi ve bu sebeple 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik bölümüne girdi. İlk temel eğitimini Çağ Rical Gürle ile tamamladı . Ardından Sinem Er, Şaylan Yılmaz, Can Bora, Charles Secallus gibi isimlerle çalışarak, farklı içeriklerde eğitimler aldı. Arzu Rezzan Sunam ve Yelina Tayfur’un Temel Eğitimlerinde iki dönem asistanlık yaptı. Halen kendi derslerine ve eğitimlerine devam etmekte.

Verdiği Dersler; Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Tao Vinyasa ve Hamile Yogası

Aldığı Eğitimler;
- Temel Yoga Eğitimi, 200 saat - Çağ Rical Gürle; 2013,2014
- Temel Vinyasa Yoga Eğitimi, 200 saat - Sinem Er; 2015
- Hamile Yogası Eğitmenlik Eğitimi, 60 saat - Şaylan Yılmaz; 2015
- Tao Vinyasa ve Terapötik Asanalar Eğitimi - Can Bora; 2016
- Arzu ve Yelina ile Nefess Yoga Temel Hocalık Eğitimi, 200 saat asistanlık; 2016,2017
- Çağ Rical Gürle ile İleri Seviye Yoga eğitimi, 300 saat; 2017,2018
- Ayfer Bakan ile Thai Yoga Hamile Terapisi Eğitimi - Doum, 2018 Lisa White ve -
- Zephyr Wildman ile Hamile ve Doğum Sonrası Öğrenciler için Genel Yoga; 2018
- Doğum Sonrası Yoga - Gizem Onay, 2018
- Çağ Rical Gürle ile İleri Seviye Yoga eğitimi, 300 saat asistanlık; devam ediyor

Damla Fidancı

2015 yılında Florance Nightingale hastanelerinin üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi, 4 yıllık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans eğitimini tamamladı. Eğitim süresince bir yıl, Polonya (Karkonoski Uniwesytet), İspanya(Universitet de Valencia) da manuel terapi, kinesiyoloji ve kadın sağlığı üstüne çalışmaları oldu. Staj dönemini Florance grubunun tüm hastanelerinde ve milli takım olmak üzere çeşitli sporcu kliniklerinde tamamladı. Çalışma hayatının ilk yılında kendi bedeniyle daha fazla bağ kurabilmenin yollarını ararken yogayla tanıştı. 2016 yılında Çağ Rical Gürle'nin temel seviye yoga eğitmenliği eğitimine katıldı.Bu dönemde İngiltere'de Harbornept Clinic’te Dr.Ruth Jones ve terapistlerinden kadın sağlığı ve pelvik taban rehabilitasyonu ile ilgili eğitimlerine devam etti. Mesleki hayatına Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde devam etmekte.
Aynı zamanda yoga eğitmenlerinin eğitim gruplarına, başta Çağ Rical Gürle ve Yiğit Zırtıloğlu olmak üzere, anatomi desteği sağlamakta.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga