Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Evde Doğal Deodorant Yapımı Atölyesi

24 Ocak Pazar 2021 / 14:00 - 15:30

Bu atölye' de Eda ve Tuğba ile herkesin evinde kolaylıkla uygulayabileceği, doğal deodorant üreteceğiz ve doğallaşma üzerine sohbet edeceğiz. Zoom üzerinden yapılacak olan atölyede ister interaktif olarak deodorantınızı yapabilir, isterseniz de izleyerek, not alarak, daha çok sohbet kısmına eşlik ederek nasıl evde deodorant yapılır gözlemleyebilirsiniz. Gerekli materyaller ve tarif içeriği atölyeye ön kayıt yaptıranlar ile paylaşılacaktır. Tüm malzemeler evinizde bulunabilen ve kolayca aktarınızdan temin edebileceklerinizden oluşmaktadır. Ayrıca atölye zoom üzerinden kayıt edilerek katılımcılar ile daha sonra paylaşılacaktır.
Peki neden doğal deodorant?
Roll-on, deodorant gibi ürünler koltuk altınıza direkt temas ettiği için dikkatle seçilmesi gereken bakım ürünleridir. Cilde saygılı bir şekilde cildin doğal terleme mekanizmasını bozmadan ter kokusunu önlemek gerekir. Çünkü terlemek önemlidir!

Terleme su, mineraller, laktat ve ürenin insan boşaltım sistemi ile dışarı atılmasıdır. Terleme vücudun ısı kontrol mekanizmasının temel unsurudur. Sıcak ortamda veya fiziksel aktivite sırasında terleme artar. Vücuttan atılan ter vücut sıcaklığını azaltır ve dengeler. Özetle terlemenin kendisi değil, terleme ile oluşan kötü kokular problemimizdir.

Ter kokusu cilt yüzeyinde bulunan bakterilerden kaynaklanır, bu bakteriler ile ter sıvısının içine yağ asitleri ve organik maddeler karışır. Ter kokusunun miktarı ve yoğunluğu pek çok sebebe bağlıdır:

- Kişisel vücut kimyası
- Beslenme tarzı
- Fiziksel aktivite
- Duygusal stres
- Kıyafetler
- Çevresel koşullar

Vücudun terlemesine izin vermeliyiz, buna yardımcı olan ürünler kullanmalıyız. Doğal ürünler ter kokusuna, kokuya sebep olan bakterileri nötralize ederek engel olur, ağır parfümler ise istenmeyen ter kokusunu sadece maskeler.

Antiperspirantlar ise ter bezlerini tıkayarak terlemeyi önlemektedir. Ter bezlerini kapatmak ve ter akışını durdurmak için alüminyum tuzları ve diğer kimyasal maddeler kullanırlar.

Sonuç olarak doğru koltuk altı ürününü kullanmazsak metabolizma terleme fonksiyonunu yerine getiremez ve atıklar vücudumuzun içinde kalır. Bu da bir çok hastalığa, fiziksel yorgunluğa ve bir bütün olan beden ruh zihin dengesinde bozulmalara kapı açar.

Bunların dışında çevresel ve ekolojik kaygılar da var tabi, hepsine ve daha fazlasına atölyemizde değineceğiz, sizlerden de gelecek olan fikir ve tecrübe paylaşımlarını da heyecanla bekliyoruz.

Etkinliğimizin başlangıcında tanışmak ve niyetler üzerine kısa bir sohbet, ardından yine kısa bir farkındalık meditasyonu yapıyor olacağız. Malzemelerimizi anlatıp kolları sıvayacağız. Deodorant üretimimiz bittiğinde yine soru cevap ya da sohbet şeklinde paylaşımlarımız olacak.

Ücret : 60 TL (Nefess Yoga üyelerine 50 TL)

Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com mail adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Uzmanlar:

OT Doğal Şeyler bundan 1 sene önce isimleşti ve evde denemelerle başlayan yolculuk doğal, zehirsiz, tüm varlıklar için zararsız, sürdürülebilir bir markaya dönüştü. Atölye yürütücülerinden Eda Günel'in aromatik bitkilere olan hayranlığı onu sürekli öğrenmeye, doğal yağlar ile denemeler yapmaya yönlendirdi. Kurumsal iş hayatını bırakmadan önce Permakültür Tasarım Sertifikası aldığı dönem, toprak, doğal tarım, sürdürülebilirlik ve bitkiler üzerine okumaları, uygulamalarını arttırmıştı. Kurumsal hayat sonrası yurt dışında permakültür ve ekoloji üzerine atölye ve seminerlere katıldı. Kendi kendine yetmek ve doğala yakınlaşmak arzusu ile evde kendisi için ürettiği deodorantı zamanla eş dost tarafından kullanılıp beğenilmiş ve ocaktaki benmari tenceresi gittikçe büyümüştür. Aromaterapi ürünleri üretip, denemekten ve paylaşmaktan mutlu olan Eda'ya 2020'nin sonlarına doğru Tuğba Aytar Arı katılmış ve kişisel bilgi birikimi ve sürdürülebilir tasarım fikirleri ile yeni bir enerji getirmiştir. Aynı zamanda yoga eğitmeni ve meditasyon kolaylaştırıcısı olan bu iki kadın girişimci bu atölyede bizimle olacak.

Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.

Bizden kaynaklanan durumlar dışında herhangi bir sebeple ücret iadesi yapılmamaktadır.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home