Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
İnsanoğlu olarak dünyaya kendimizi ifade etmenin pek çok yolu var. Bir melodinin içine gizlediğimiz hüzünlerimiz, bir fırça darbesiyle resmettiğimiz hayaller, bir hikaye olarak yazdığımız iç dünyamız... Diyalogların yetmediği, sözel olarak ifadede zorlandığımız ve yahut tercih etmediğimiz zamanlarda söylemek istediklerimizi sanatsal bir dokunuşla ortaya koyuyoruz. Ne iyi ki her türden iletişime açık ve kabiliyetli varlıklarız.

Peki kendimizi kendimize ifade etmek için zihnimizde sürekli varolan diyaloglar dışında bir yol kullanıyor muyuz? Çoğu zaman hayır. Kendimizle ilgili anlamlandırmalarda, doğumumuzdan bugüne yaşadıklarımızı görmede ve özümsemede, zihnimizden geçen susmayan seslere kulak kesilmek dışında yollar da var. Dışarıya dönük ilişkilerimizde kullandığımız yöntemler neden kendimizle iletişim kurma yolunda da bir aydınlatıcı görevi yapmasın.
Nefess’te uzun süredir devam eden Meditasyon Günlükleri dersi ile zen meditasyonu üzerine yazı yazmanın iç sesimizle bağlantıya geçmede ne kadar değerli olduğunu deneyimliyoruz. Bir saatlik derslerde öncelikle dış uyaranlardan olabildiğince uzak kalarak, sessizlik içinde nefesimizi ve duyumlarımızı takip ediyor, üzerine bu sessizlikten doğan kelimelerin kağıda dökülmesine izin veriyoruz. Ders sonunda da deneyimlerini paylaşmak isteyenlere açık bir alan bırakıyoruz.

Ve şimdi bu atölye ile, içine hareketin de renklerin de ve müziğinde dahil olduğu bir deneyimleme alanı açmak istedim. Atölye içerisinde yapacağımız Zen Meditasyonu uygulaması dışında, müzik eşliğinde yoga yapacak, dans edecek, resmedecek ve yazacağız. Kendimizle farklı bir dil üzerinden konuşacağız ve ortaya neler çıkacak hep beraber bakacağız.

Atölyeye katılmadan önce incelemek isterseniz tavsiye kitaplar aşağıdaki listede:

Sanatçının Yolu – Julia Cameron
Gündelik Yaşamda Zen – Judith Bossert , Adelheid Meutes
Psikanaliz ve Zen Budizmi - Eric Fromm

Tarih ve saat: 30 Nisan 2018 Pazartesi / 14:30-17:30
Ücret: 70 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine 60 TL+KDV)

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. 

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga