Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Hazal Altun ile Yin Yoga ve Sanatla İfade : Hislerin Farkına Varmak

14 Haziran-5 Temmuz / Her Pazar 11:00-13:30


İlişkilerimizi kısıtlı sürdürebildiğimiz bu dönemde en yakınımız, kendi varlığımızla ilişkimiz nasıl? Bedende ve zihinde sözlere dökülemeyen neler var? Varolanı kelimelerle sınırlamadan dışarıya aktarmak nasıl olurdu? Hislerin varlığını ve yansımalarını “Yin Yoga ve Sanatla İfade“ atölyeleri ile keşfetmeye alan açıyoruz.

Zihin ve beden pratiklerinin birleştiği bu terapötik atölye programında, düşüncelerimizin yarattığı yansıma duygulara ve fiziksel bedendeki hislerimize odaklanıyoruz.

Bedeni ve zihni yin yoga uygulamasıyla teslimiyete davet ediyoruz. Yin pratik, uzun süre kalınan pozlarla kaslar, bağ dokular ve eklemlere odaklanan, bedene gevşemeyi öğretiyor. Dengelenmeyi amaçlayan seriler ile bedensel ve duygusal sınırlarımızı keşfediyoruz.

Bilinç ve bilinç dışındaki düşünce, duygu ve hislerin kelimelere ihtiyaç duymadan ifade bulduğu sanat terapisi yöntemleri ile çalışıyoruz. Çeşitli boyalar ile iç dünyamızın izdüşümlerini kağıtlara yansıtıyor, ortaya çıkan yansıma üzerinden kendimize yönelttiğimiz sorularla duygu ve düşüncelerimizin arasında dolaşıyoruz. Varlığımızla ilişkimize görseller, semboller ve iç diyalog aracılığıyla baktığımız bir farkındalık alanı yaratıyoruz. Duygusal sağaltımı amaçlayan uygulamalar ile kendi rehberimiz olmayı öğreniyoruz.

Program Akışı
Her hafta yin yoga uygulamasıyla başlıyoruz, ardından görsel imge, semboller, renkler kullanarak, sözcüklerin ötesine geçen sanatsal ifade tekniklerini deneyimliyoruz. Katılımcılarla program süresince beden dinleme, duyguların rengi, iç dünyanın yansıması, bilinç/bilinç dışı dönüm noktaları, iç diyaloglarda çocuk ve ebeveyn modellerini keşfetme üzerine çalışıyoruz.

Kimler Katılabilir?
Deneyim beklenmeksizin, yin yoga ve sanat aracılığıyla duygu ve hislere ifade alanı yaratmak isteyen tüm katılımcılara açıktır.

Gerekli Malzemeler:

Boya (Kuru boya, pastel, sulu boya herhangi biri yeterli olacaktır.) Kağıt, Kalem
Yin yoga için yastık, minder, şal vb destek.

Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.


Etkinliğe kaydınızı 12 Haziran Cuma günü saat 16:00'ya kadar ödemenizi yaparak tamamlamanızı rica ederiz.


Buluşma Tarihleri ve Saati:

14 Haziran, 21 Haziran, 28 Haziran, 5 Temmuz 2020
Her Pazar / 11:00-13:30


Ücret: 300 TL

Uzman: Hazal Altun

Hazal Altun Hakkında
(b.1989) Galatasaray Üniversitesi, İletişim Bölümü’nden mezun olduktan sonra iletişim, halkla ilişkiler ve reklam üzerine sanat ve mimari gibi yaratıcı alanlarda çalışmıştır. 2017 yılından beri Pera Müzesi ekibinde Öğrenme Programları Sorumlusu olarak görev almakta, sergilere yönelik disiplinlerarası atölye içerikleri tasarlamakta ve uygulamaktadır.

2014 yılından beri deneyimlediği yoga üzerine Nefess Yoga'da Melis Ulaş ve Asu Somer ile Yin Yoga (2017), Arzu Rezzan Sunam ve Yelina Tayfur ile Temel Hatha Yoga (2018) Uzmanlaşma Programlarını tamamlamıştır. Asu Somer ile Yin Yoga Uzmanlaşma Programları dahilinde 2018'den beri Somer'in asistanlığını yapmaktadır.

Uyguladığı ve eğitmeni olduğu yoga, meditasyon pratiklerinin ve sanat terapisi yöntemlerinin yardımıyla sanat ve insanlar arasında duygusal ve duyumsal bağlar kurmayı ve bilişsel iletişimi geliştirmeyi amaçlar.

Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home