Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

YogaDans beden, zihin ve ruhun neşe dolu birliğidir. Aynı Yoga asana pratiğindeki gibi pozları vardır ve birbirlerine müzikle bağlanır “tavır” adı verilen serilere dönüşürler. Nefeslerle uyumlu biçimde akan hareketin meditasyona dönüşmesi yönüyle hem dinamik hem de spiritüel bir pratiktir.

YogaDans'ta ayak tabanından el parmak uçlarına kadar bedenin tamamına yönelik farkındalık duygusu güçlenir. Her bir tavırda mudralar(ellerin yoga pozları) kullanılarak sinir sistemi uyarılır ve enerji kanalları olan Nadiler çalıştırılır. Gözlerin odağı mudralardır ve böylece kişi iç dünyasına daha kolay odaklanır. Sezgi gücü artar ve saflaşır.

Hem kadınlar hem erkekler için geliştirilmiş YogaDans pratiğinde katılımcılar fiziksel, duygusal ve ruhsal boyutta güçlenir ve arınır. Sağ sol beyin farkı dengelenir. Bedenin hafızasını/kinestetik zekayı güçlenir ve bu da kalp çakrasının enerjisini dengeleyerek güçlendirir.

YogaDans pratiği sonunda katılımcı çocuksu, saf ve taze enerjisiyle buluşmuş hale gelir.

Boğa burcunda gerçekleşecek Yeni Ay öncesi yapacağımız YogaDans pratiği ile yeni başlangıçların gelişmesine uygun bir toprağı dans, mantra ve mudralar eşliğinde tazeleyip besleyelim.

Pratiğimize Nefes farkındalığı, esneme ve ısınma serisinin ardından "Tavır" adı verilen YogaDans Serileri ile devam edeceğiz. Selamlama, Yaratım, Yıkım&Dönüşüm, Tekrar Yaratım, Cesaret, Sevgi&Şefkat, Evrensel Döngü Tavırlarının ardından Çakra Dans & Trans Dans, Sufi Nefes ve Sufi Dönüş ile aktif pratiğin ardından son dinlenmede Yoga Nidra ile ders bitirilecektir.

Kimler Katılabilir?


Yoga ve Dans deneyimi gerektirmez. Herkese açıktır.

Tarih ve saat: 13 Mayıs Pazar 2018 / 14:30 - 16:30
Ücret: 50 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine 40 TL + KDV)
Uzman: Özden Yalçın

Hakkında

Özden, Yoga ile Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde okurken tanıştı. Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra Yoga aracılığıyla insanlara psikolojik ve fiziksel açıdan bütüncül bir sistemle ulaşabileceğini farketti.

2014 ocak ayında Yogaşala da Yoga Alliance 200 Saatlik Yin Yoga Uzmanlaşma Programını Berra Sertel ile tamamladı. Hemen ardından Yoga Alliance onaylı 200 Saatlik Hatha Yoga Uzmanlaşma Programını Berra Sertel ile tamamladı. Daha sonra Yoga Terapi ve Yin Yoga alanlarında uzmanlaşmak istediğine karar verdi.

Banu Çadırcı ile Yoga Alliance 100 Saatlik Yoga Anatomi ve Yoga Terapi Programını tamamladı. Banu Çadırcı ile İleri Seviye Progama halen devam etmektedir. Bir yandan da Devrim Akkaya ile 300 Saatlilk Yin Yogada Uzmanlaşma Programındadır. Mey Elbi ile Restoratif Yoga, Gizem Onay Collet ile Hamile Yogası ve Doğum sonrası Yoga Programını, Kirtana Yasemin ile Mistik YogaDans Uzmanlaşma Programını tamamlamıştır.

Hatha Yoga, Yin Yoga, Yoga Terapi ve Hamile Yogası dersleri vermektedir.

Onun yaşamında Yoga nın anlamı her boyutta neşe, sevgi ve bütüncül sağlıkla bağlantılıdır. Her bir Yoga pratiğinin kendi içinde eşi benzeri olmayan, mistik ve bireyin hem kendiyle hem yaşamla bütünleştiği bir yolculuk olduğuna inanır. Derslerinde nefes, farkındalık ve güvenli asana pratiğini öncelikli tutar.
Özel ilgi alanları arasında Çin tıbbı, Ayurveda, Tantra, Astroloji, Şifalı bitkiler, Aromaterapi ve Değerli taşlar vardır.
Usui Reiki Master ve Seraphim Blueprint uygulayıcısıdır.

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 5 Mayıs tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.
Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga