Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Dünyamız hızla dönüşüp değişiyor. İnsanlık kolektif bilinç düzeyinde mevcud düzenin bize mutluluk vermediğinin farkına varmaya başladı ve bu durumu değiştiriyoruz. Nasıl mı? Kendimizi değiştirerek. Toplumları oluşturan insanlardır ve insanın değişmesi toplumları aynı anda da dünyayı değiştirir. Şikayet ettiğimiz her alanda kendimize bakıp bizdeki yansımalarını görmeye çaba harcamalı ve değişim için başkalarını eleştirmek yerine bilinçli bir şekilde kendimizle çalışmalıyız.

Bu harika dönemde ilk amacımız yüklerimizden kurtulmak ve özgür irademizi kendi elimize almak. Bu amaçta ilerlerken bize yardım edecek güçlü yöntemlerden biri de Reiki’dir. Reiki batı dünyasındaki popülerliğini her ne kadar fiziksel rahatsızlıklarda başvurulan bir şifa metodu olarak elde etmiş olsa da bu Reiki’nin tanımı için oldukça eksik bir ifadedir. Reiki’nin başlıca amacı insanın kendi kendini evrensel yaşam enerjisinin yardımıyla içten dışa doğru dönüştürmesidir. İşte gerçek şifa budur. Bu dönüşüm derin yüzleşmeler içerir. Bizim gerçek özümüzü ve ışığımızı ortaya çıkarır.

Reiki 19. yüzyılın sonlarında Dr. Usui tarafından yeniden keşfedilmiş ve onun yetiştirdiği öğrencilerle dünyaya dağılmış bir enerji aktarım sistemidir. Dünyaya yayılırken de bir çok kola ayrılmıştır. Orjinal reiki organizasyonu Usui Shiki Ryoho adı altında günümüze kadar gelmiştir. Usui Shiki Ryoho Reiki, Reiki'nin bütün kollarını kabul eder çünkü her varlığın yolu ve hayat dersi kendine özgüdür ve çok değerlidir. Her seçime saygı duymalı gelişim yolunda yöntemleri birbiriyle yarıştırmamalıyız.

Reiki eğitiminde ilerledikçe hem kendiniz hem de başkaları için fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenlerde (enerji bedenler) çalışarak hastalıkların temeline inip onları şifalandırmayı deneyimleyeceksiniz. Ancak unutmayın hastalık yoktur, hasta vardır. Eğer hastalığı oluşturan duygu ya da düşünce kalıbını bulup onunla yüzleşmezseniz hastalık kendini tekrar edecektir. Fizik bedende görünen hastalık diğer bedenleri hasta ettikten sonra buraya ulaşır ve tam iyileşmenin gerçekleşmesi için enerji bedenlerin temizlenmesi gerekir. İşte reiki bu yönüyle aynı zamanda tamamlayıcı tıp olarak tanımlanır ve dünyanın bir çok yerinde reiki klinikleri vardır.

Şifa kişinin Master'ı tarafından reikiye uyumlanması ve kendi kendisiyle çalışmasıyla başlar. Reiki eğitimlerinden sonra içindeki şifacıyı bulup keşfeden bir çok öğrenci vardır. Reikinin şifa gücünü görüp en derinde çalışmayı süreç içinde öğrenirler. Ancak herkes bu yoldan gitmeyebilir bazı öğrenciler de şifacılık açığa çıkmaz. Yetenekler kişinin hayat derslerine göre ortaya çıkar. Medyumluk ve duru görü açılımı da reiki eğitiminde ilerledikçe ortaya çıkması muhtemel özelliklerdendir. Eğitimlerdeki amaç her insanın eşsiz olan özelliklerini ortaya çıkarmasıdır. Bu özellikleri sadece medyumluk, kanallık yada şifacılık gibi ‘spritüel yetenekler’ olarak düşünmeyin. Sahip olduğunuz her yetenek spritüeldir yani ruha aittir. Bu iyi yemek yapmaktan her gün koşmaya kadar her şeyi kapsar ve her bir özellik kişinin hem kendisini hem de dünyasını dönüştüren güçlü bir süreci başlatır.

REIKI NASIL ŞİFA VERİR?

Her varlık evrensel yaşam gücü ile varlığını sürdürür. Bu yaşam enerjisi bedene çakralar yoluyla akar. Beden içerisinde bu enerjinin akış yollarına meridyenler ve nadiler, bedenin çevresindeki enerji alanına da aura denir. Yaşam enerjisi hücrelere ve organlara sürekli akarak onları tazeler ve çalışmaya devam etmelerini sağlar. Bu enerjinin akışı engellenirse bedende bazı aksaklılar ortaya çıkar. Yaşam enerjisi duygu ve düşüncelerimize göre yönlenir. Negatif düşünce ve duygular bu enerjinin akışında bozukluk meydana getirir. Bu bozukluklar ilk önce enerji bedenin katmanlarında ve sonra da fiziksel bedende ortaya çıkar.
Reiki kişiye akarken hem enerji bedendeki, hem de fiziksel bedendeki dengesizlikleri dağıtarak o bölgedeki frekansı yükseltir. Düşük frekanslı enerjinin parçalanarak dağılmasını sağlar. Sonuç olarak yaşam gücünün akışını onarıp, sağlıklı ve doğal olarak akmasını gerçekleştirir.

REIKI’NIN DERECELERİ

Geleneksel Usui Shiki Ryoho Reikisi üç seviyede öğretilmekle birlikte değişik Reiki kuruluşları Reiki öğretisini dört ve yedi seviyeye kadar ayırmışlardır.

BİRİNCİ DERECE REIKI: Reiki’ye girişi, Reiki’nin tarihini, özelliklerini ve çeşitli el pozisyonlarıyla uygulama yöntemlerini kapsar. Reiki’nin kişiye ve çevresindekilere nasıl uygulandığı öğretilir. Ayrıca birinci derece uyumlaması verilerek kişinin aurası ve çakraları Reiki enerjisine açılır. Fizik beden temizliği başlar. Bu derece reiki başlangıç düzeyindedir, vücudun reikiyle tanışmasını hedefler. Reiki 2’ye uyumlanmadan önce en az 21 gün geçmesi şarttır. Bu süreçte öğrenci çakralarına enerji vererek enerjiyi tanıyıp fiziksel bedenini evrensel yaşam enerjisine alıştırır.

İKİNCİ DERECE REIKI: Reiki’nin kişiye, çevresindekilere ve günlük yaşama uygulanması detaylı olarak öğretilir. Ayrıca enerjiyi çeşitli amaçlarla yönlendiren üç enerji sembolü ve kullanımları öğretilerek kişi ikinci dereceninin uyumlaması ile hem bu sembollerin enerjisine, hem de çok daha yüksek frekanslı Reiki enerjisini almaya açılır. Uzaktan reiki enerjisini yönlendirmeyi öğrenir. Geçmişe ve geleceğe reiki yollayabilir. Duygusal beden temizliği başlar.

ÜÇÜNCÜ DERECE REIKI: Öğrenciye bu seviyede, Reiki uyumlanmasında kullanılan nefes tekniği öğretilir ayrıca üçüncü derecenin güçlü master sembollerine uyumlanır. Üstadlık seviyesi uyumlaması yapılır ancak uyumlama yapma yetisi açılmaz. Zihinsel beden temizliği başlar. Derin şifa ve dönüşüm genelde bu seviyede ortaya çıkmaya başlar.

MASTER- İlk üç seviyeyi tamamlayan öğrenci reikiyi kendine hayat yolu yapmak istiyorsa eğitmen olmak için bu seviyeye uyumlanmalıdır. Ancak tüm seviyelerde öğrencinin isteği yeterliyken bu seviyede uyumlama, uyumlamayı yapacak masterın meditasyonu sonucunda alacağı cevaba göre yapılır. Eğer yanıt olumluysa uyumlama yapılır. Uyumlama teknikleri ve sembolleri titizlikle öğretilir. Öğrenci bu uyumlanmayla Reiki 1-2-3 seviye öğrenci yetiştirip uyumlayacak hale gelir. Ruhsal beden temizliği başlar.

MASTERLARIN MASTERI- Öğrencinin master enerjideki gelişimine göre yine meditasyon sonrası alınacak kararla uyumlama yapılır. Usui Shiki Ryoho Reiki seviyeleri içinde en yüksek uyumlanma budur. Evrensel zekaya açılan ve kişiyi tamamen dönüştüren bir enerjidir. Büyük bir sorumluluk, bilgi ve deneyimi gerektirir. Kişi yıllar içinde uzun bir yoldan yürüyerek buraya ulaşmıştır.

Reiki Grup Eğitimleri ve Yapısı

Reiki seviyelerinin hiç biri bir kaç saatte öğrencilere aktarılacak kısalıkta değildir, kısalttığınız zaman Reiki’yi değil tekniğini öğretmiş olursunuz. Bu da çok az insanda kalıcılık sağlar. Ben klasik bir eğitim aldım ve aklıma takılan soruları veyahut yeni bir deneyimimi paylaşmak istediğimde masterım Ayla Bademli ile iletişime geçer, kafamdaki soruları sorar, ondan lebi derya bilgi alırdım. Reiki ancak bu şekilde insanlara aktarılabilir. Bakış açıma göre masterın amacı öğrenci yetiştirmektir, sadece uyumlayıp tekniği öğretmek değil.

Bu ekolün devam etmesini çok önemsiyorum bu yüzden de günümüzün iletişim olanaklarını kullanarak, eğitim sonrası kurduğum whatsapp grupları ile eğitime devam ediyorum. Öğrenciler kendi deneyimlerini paylaşıp sorular soruyorlar, sınıflar ilerledikçe ortak çalışmalar yapıyoruz. Hem yaşadıkları gerçeküstülüğü rahatlıkla paylaşabilecekleri bir ortamda oluyorlar hem de akıllarına takılan soruları bana ve birbirlerine sorabiliyorlar. Böylelikle motivasyonları artıyor ve Reiki’yi hayatlarının bir parçası haline getirmeleri kolaylaşıyor. Sadece kendi deneyimlerinden değil herkes birbirinin deneyiminden bir şeyler öğrenmeye devam ediyor. Her grubun bir araya gelmesinin birden çok sebebi vardır, tabi ki eğitimlerde grup enerjisinin güzel süprizlerini sık sık yaşıyoruz. Bu gruplar Reiki 1’de en az 21 gün (Reiki 2 eğitimi açılana kadar), Reiki 2 ve 3’de ise öğrencilerin gelişimine göre 2 ila 6 ay arasında açık kalıyor.

Usui Shiki Ryoho Reiki Masterı L. Öznur Açıkalın.

Tarih ve saat: 29 Haziran 2019 Cumartesi / 12:00-18:00

Etkinlik Ücreti: 525 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve mezunlarına* 500 TL + KDV)

Uzman: Öznur Açıkalın

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 26 Haziran tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Hakkında

Lütfiye Öznur Açıkalın - 2007 yılında Master'ı Ayla Bademli ile Reiki eğitimlerine başlamış, Reiki'yi ilk günden hayat yollarından biri olarak seçip eğitim süreci boyunca enerji aktarımlarının çeşitli dallarında çeşitli masterlardan eğitimler almış, yoğun araştırmalar ve uygulamalı çalışmalar yapmış bilgisini, şifacılık ve duru görü yeteneklerini geliştirmiştir. 2014 yılında Usui Shiki Ryoho Reiki Masterların Master'ı uyumlamasını alarak reiki eğitimini tamamlamıştır. Dr. Usui'den günümüze gelen reiki aile ağacında 9. kuşak master eğitmeni ve güçlü bir şifacıdır. Tüm kalbiyle öğrenmeye devam etmektedir.  

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga