Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

--English Below--

2 saatlik bu Uzun Cumartesi’de bandaları nefesten başlatmaya yönelik teknik uygulamalardan başlayarak, hemen her yoga uygulamacısının bildiği mulabanda, udiyanabanda ve jalandarabandanın dışında hangi banda çeşitlerinin olduğunu inceleyecek; kademe kademe bütün bandaların bütünleşik aktivasyonunu merkez alan bir asana pratiğinin zevkini sürmeye çalışacağız.

15:30 – 17:00 arasındaki sohbette ise Godfrey Devereux’ün Bandalar Hakkında Küçük Bir Kitap isimli kitabından bölümler eşliğinde Dinamik Yoga Eğitim Metodu'nun bandaları nasıl ele aldığına yakından bakacak ve bandaları nefeste keşfetmeye dayalı birkaç basit egzersiz yapacağız.

Bandalar, insan bedeninin dik durmaya cevaben geliştirdiği kas temelli bir karşılıktır. Öyle bir karşılık ki bir kez alışkanlık haline geldiğinde omurgayı rahatlatır, solunumu destekler ve bedendeki tüm eklemleri dengeleyerek bütünler. Temel işlevleri yerçekimine karşı bedeni korumaktır. Omurganın uzaması esnasında alt ve üst karında, ellerde, kollarda, bacaklarda ve ayaklardaki kasları devreye sokmak suretiyle, bedenin tüm eklemlerinde örgütlü bir özgürlük, rahatlık, sağlamlık ve dengelilik haline yol açarlar. Neticede bu organik süreç bazında ele alındıkları takdirde, tüm yoga duruşları yalın, zahmetsiz ve güçlü bir nitelik kazanır.

Bu bağlamda yoga duruş pratiğinin kalbinde bandaların yattığı söylenebilir. Fakat zannedildikleri kadar gizemli ya da anlaşılmaz bir tarafları yoktur. Bandalar aslında, basitçe, bedenin ve insan doğasının derinlerinde yatan birliğin kendini dolaysız bir şekilde dışa vurduğu organik mekanizmalardır. Aynı zamanda derin ve besleyici fizyolojik, nörolojik, enerjetik ve manevi etkileri söz konusudur – ki bu etkilerin tamamı yapısal ve işlevsel bütünlüğün dinamiklerini bedene geri kazandırmaya dayanır. Nihayetinde bandaların özünde, her şeyin olduğu haliyle mutlak biçimde mükemmel olduğunun berrak ve şüphe götürmez idraki yatar.


Kimler Katılabilir?
Derse katılmak için ise herhangi bir yoga tecrübeniz olmasına gerek yoktur; tüm seviyelere uygundur.

Buluşmanın sohbet kısmı ücretsizdir; sadece önceden kaydolarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.


Tarih ve Saat: 30 Mart 2019 Cumartesi / 13:00-15:00 // Sohbet: 15:30-17:00 (Ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.)

Ücret: 70 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 60 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Uzman: Şafak Uysal

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 27 Mart tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Şafak Hakkında

Şafak'ın bedenle ilişkisi, uzun yıllar boyunca sürdürdüğü çağdaş dans ve kontak doğaçlama faaliyetlerine dayanmaktadır. Yogaya yaklaşımının belkemiğini ise David Cornwell'den aldığı Free Yoga Hocalık Eğitimi (YA: 200 saat) ve Godfrey Devereux & Olivia Crooks'tan aldığı Dinamik Yoga Eğitimi (IYN: 500 saat) oluşturmaktadır. Halen Zeynep Aksoy'la çalışmaya ve eğitimlerinde asistanlık yapmaya devam etmektedir. Son dönemlerde, Ulli Allmendinger ile birebir çalışma fırsatı bulmasıyla birlikte, aynı kültürel iklimden doğan iki kardeş bilim olan Ayurveda ve yoganın birbiriyle nasıl ilişkilendiğini araştırmaya başlamıştır. An itibarıyla Zeynep Aksoy ve David Cornwell tarafından bir “mindfullness” merkezi olarak geliştirilen Code Lotus programı bünyesinde eğitmenlik yapmakta; bunun dışındaki inziva, okuma grubu, kurs ve benzeri formatlardaki yoga paylaşımlarımı bağımsız olarak sürdürmektedir. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde tasarım, eğitim ve kuram odaklı akademik çalışmalarına devam etmektedir.


About Bandhas with Şafak Uysal

The first two hours, we will examine bandhas with the technical methods. And then we will continue study all bandha's varieties which including mulabanda udiyanabanda jalandarabanda as like each yoga practitioner known which varieties. We will experience an asana practice which centered the integrated activation of all bandhas.

In the conversation between 15:30 and 17:00pm we will take a closer look at how the Dynamic Yoga Training Method handles the bandhas with the parts of ''The Small Book About Bandhas'' by Godfrey Devereux. And we're going to do a few simple exercises based on breath for exploring the bandhas.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga