Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

--English Below--

Hatha yoga uygulamalarına somatik yaklaşım ve pozlara giden yolları somatik bakış açısı ile araştırmanın yanında mantralar ve mudraları da kullanarak pozlarda derinleşmeyi yakalamak.

İskelet var oluşumuzdur. İskelete odaklanarak yoga pozlarına giden yolları araştıracağız. Aynı zamanda hatha yoga pratiğinde yer alan mantra ve mudraları pozlarda derinleşmek için kullanacağız. TEMA tutunmak olacak. Bedenimizde nereyi tutuyoruz ve bunun Zihni’mize yansımasına bakacağız. Beden farkındalığı nedir ona bakacağız.

Tarih ve Saat: 19 Ocak 2019 Cumartesi / 13:00-15:00

Ücret: 70 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 60 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Uzman: Tülin Karagüllü

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 16 Ocak tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Tülin Hakkında

1976’da İstanbul da doğdu. İlk sporla tanışması 8 yaşında jimnastik ile oldu. Yedi yaşında atletizm ve basketbola başladı. Yedi yıl Darüşşafaka Lisesi ve kulübünde basketbol oynadı. Basketbolu sakatlık nedeniyle bıraktı.

Çalışma hayatına başladıktan sonra uzun süre kardiyo ve çeşitli spor aktiviteleri yaptı. Bu arada skolyozundan kaynaklanan ağrıları ve duruş bozukluğu artmaya başladı. Ne iyi gelir diye araştırırken 2007 senesinde yoga ile tanıştı. Ve o günden beri tutkusu olan yogaya ilgisi ve çalışmaları devam ediyor. Altı yıl yoga ile ilişkisi çok değerli hocaların derslerine girerek devam etti. Bu süre içinde çeşitli hocalarla pratik yaparak bedenindeki ve zihnindeki dönüşümleri takip etti. Yogada derinleşmek için vakti geldiğine inandığı anda da eğitimlere başladı. Temel Hocalık Eğitimini Mey Elbi den, ileri seviye eğitimini ise Sinem Er ile tamamladı.

Asıl dönüşümü ise Naz Şarman ile ileri seviye modüllerinden birini alırken gerçekleşti. “Yoga Anatomi” kitabının yazarı Amy Matthews ve Leslie Kaminof un öğrencisi olan Naz Şarman’ın derslerinden sonra insan iskeletine ilgi duymaya başladı ve o günden beri Naz Şarman özel hocasıdır.
Ayrıca dört yıl sürecek “Bones For Life” öğrencisidir. Kemiklerin fonsiyonlarının öğrenildiği bu eğimde üçüncü yılını doldurdu. Aynı zamanda Jnana Yoga bilgi yogası eğitimini ve çalışmalarını sürdürüyor. Kemikler üzerine çalışması devam ederken Bora Ercan ile de 250 saatlik meditasyon eğitimine başladı.
Tülin derslerinde kemikleri düşündürerek yoga uygulamasında derinleşmeyi, pranayama ve meditasyon teknikleri ile de en az 1000 yıldır uygulanan kadim uygulamaları aktarmaya çalışmaktadır. Bones For Life uygulamasından öğrendiği, hocasının izniyle, küçük çalışmaları da yoga pozları öncesi veya sonrası derslerine ekliyor. Kemiklerin organizasyonun değişmesi için beklemenin gerektiğini deneyimlediğinden dersleri dinamik ve hızlı değildir. Pozlarda durma süreleri daha uzundur. Dersleri o sayede her türlü uygulamayı yapan kişilere açıktır. Hatha yoga, Vinyasa, Dinamik Yoga…



Somatic Yoga with Tülin Karagüllü

The somatic approach to the Hatha yoga practice and the somatic perspective of the paths to the exposure, as well as using the mantras and the mudra to capture the deepening in poses.

Date and Time: Saturday, January 19, 2019/13: 00-15: 00

Fee: 70 TL + VAT (For Nefess Yoga Members and Graduates * 60 TL + VAT)

* Graduates of Nefess Yoga 200-Hour Specialization Program

Expert: Tülin Karagüllü

To ensure your registration to the workshop, you must pay the workshop fee until 16 January.

For reservation please call us at 0216 550 03 00 or you can contact us by filling out the registration form below.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga