Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

«Us’Ta Yolculuk – Dün Bugün Yarın» Programı ‘Neurobilim ve psikoloji alanındaki bilimsel gerçekleri gündelik hayatımızda daha rahat nasıl uygulayabiliriz?’ sorusuyla başladı. ‘Gerçeği hangi yöntemlerle içselleştirip alışkanlığımız haline getirebiliriz?’ sorusu ve Kundalini Yoga ve Meditasyon Pratikleri ile yapılandırıldı. Farkındalık ve dönüşüm yogası olarak da bilinen Kundalini Yoga ve Meditasyon pratikleri ile amacımız, «Us’Ta Yolculuk – Dün Bugün Yarın» Programı modülleri içerisinde endokrin sistem ve sinir sistemi üzerinde çalışıp kendimizi kendi gerçeğimize, potansiyelimize bağlamak ve zihnin girdabından kurtulup sezgisel zihinle yaşamayı öğrenmek! Bağlanma ve Şema Terapi yaklaşımı ise hayatımızdaki bazı konulara nasıl yaklaştığımızın farkında olarak ilerlememizi yani kişisel yol haritamızı elimize alarak dönüşüm yolculuğumuzda yönümüzü bilerek devam etmemizi sağlar.


«Us’Ta Yolculuk – Dün Bugün Yarın» Programı tüm bu zengin bilgiyi ve yalınlığı içinde barındıran 3 güçlü modülden oluşur.

«Us’lu Çocuk Us’Ta Beyin» :
Bu modülde merkezi Sinir sistemimizin yapısı ve çalışma prensiplerini inceleyip, detayları konuştukça pratiklerimizi nasıl hızlandırabileceğimizi öğreneceğiz. Alışkanlıklarımızın ve çocukluk kararlarımızın nasıl oluştuğunu hem nörobilimsel olarak hem de psikoloji biliminin Bağlanma Teorisi üzerinden inceleyeceğiz. Kundalini Yoga pratikleri ile bu kararların bedendeki etkilerini anlayıp kararlarımızı bilinçli hale getirebilmek için egzersizler yapacağız.

«Us’lu Yetişkin Us’Ta Beden»:
2. modülde ise yetişkinlik dönemimizin ve ilişki dinamiklerimizin nasıl etkilendiğini Şema Farkındalığı üzerinden derinleşerek incelemeye devam edeceğiz. Şemalarımız sayesinde kendi temel konularımızı farkettiğimizde hayatımızdaki dönüşümü hızlandırabilmek için üzerine çalışmamız gereken kilit konuları da farketmiş olacağız. Döngülerimizi kırabilmek için harika bir şans yakalayacağız. Kundalini Yoga’nın dönüştürücü etkisini kilit konularımız ve temel döngülerimiz üzerine yoğunlaştırabileceğimiz pratiklerle deneyimleyeceğiz. Kundalini Yoga haricinde, bilinçaltı kararlarımızı anlamak ve dönüştürmek için yararlanabileceğimiz kendi uzmanlıklarımız içinde yer alan diğer yöntemlerle ilgili bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacağız.

«Us’Ta Hayaller» :
Us’Ta Hayaller ise hayallerimizi özgürce şekillendirmek ve hayata geçirebilmek odağı ile çalıştığımız modülümüzdür. Bilinç ve bilinçaltı gücümüzü birlikte kullanarak, bizi heyecanlandıran konularda hayallerimizi nörobilimsel bilgilerin avantajından faydalanarak nasıl kurabileceğimiz üzerinde “DayDreaming” yöntemi ile çalışacağız. Üzerine çalıştığımız hayallerimizi, bizi zorlayabilecek bilinçaltı kararlarımızın fark edilmesi açısından ele alıp, genişleyebilmek için Kundalini Yoga pratiklerini keyifle, kararlılıkla, öz-sevgi ile yolumuzda ilerleyebilmek için nasıl kullanabileceğimizi öğreneceğiz.

Program Tarihleri ve Ücretler ;


Us’lu Çocuk Us’Ta Beyin (1.Modül):
6 Nisan 2019 Cumartesi / 12:45 - 18:00 / 350 TL + KDV (Tekrar 200 TL + KDV )

Us’lu Yetişkin Us’Ta Beden (2.Modül):
7 Nisan / 12:45 - 18:00 / 400 TL + KDV (Tekrar 250 TL + KDV )

Us’Ta Hayaller (3.Modül):
16 Haziran 2019 Pazar / 12:45 - 18:00 / 400 TL 

Nefess Yoga üyeleri 2 modülü birlikte alırsa % 10 indirimli hakkına sahiptir.

Her modül 1 gündür. 1. ve 2. Modül iki kere açılacaktır, tekrar etmek isteyenler ikinci kez indirimli şekilde kayıt olabilirler.

«Us’Ta Yolculuk – Dün Bugün Yarın» programının 3 modüllük sürecinin sonunda katılımcılar bireysel hayallerini detaylandırıp kendilerini engelleyen bilinçaltı kararlarını Nörobilimsel ve psikoloji temelli bir yöntemle farkederler. Bu farkedişin ardından Kundalini Yoga çalışmaları ile bu kararlardan özgürleşebilmek için uygulayabilecekleri meditasyon pratiklerini öğrenmiş olurlar. Beyinlerinin hem mantıksal hem de duygusal taraflarını birlikte kullanarak pratiklerini daha etkin hale getirebilirler. Potansiyellerini ortaya çıkartmada bireysel şemalarını esnetme odaklı egzersizler yaparlar. Hem modüllerde hem de modüllerin ardından amaca yönelik dizayn edilen Kundalini Yoga ve Meditasyon pratiklerine devam edebilmeleri için 40’ar günlük egzersizler için yönlendirilirler.

«Us’lu Çocuk Us’Ta Beyin» & «Us’lu Yetişkin Us’Ta Beden» modüllerinin birlikte alınması, eğitimin devamında açılacak olan “Us’Ta Yolculuk - Kundalini Yoga” sınıflarında ve evde bireysel 40 günlük pratiklerle deneyimlerini derinleştirilmesi, «Us’Ta Hayaller» modülüne 40 günlük aradan sonra katılmak bizlerin dönüşüm önerisidir. Fakat modülleri ihtiyacınıza göre ayrı ayrı ya da farklı sıralarda da alabilirsiniz ve açılacak sınıflarına haricen de katılabilirsiniz.

Uzmanlar: Güneş Kalkan & Rana Kar (Psikolog)& Didem Çekigil Erkan

Güneş Kalkan

Güneş, Kundalini Yoga yolculuğuna eğitmen olarak devam ederken, bir yandan da kurumsal hayatta kişisel gelişim eğitimleri ile kurumsal eğitimler veriyor. Bu sayede insanların hayatlarına dokunmak, değişimlerini gözlemlemek ve yeni deneyimler yaşamayı çok seviyor.
Bu süreçte diğer yoga stillerini de deneyimleme fırsatı bulan Güneş, kendi hayatındaki dönüşümü farklı bir boyuta taşımak, pratiğinde derinleşmek ve bu öğretiyi paylaşmak amacı ile Kundalini Yoga ve Meditasyon Uzmanlık eğitimini ve ileri seviye eğitmen eğitimlerini Kundalini Research Institute (KRI) sertifikalı AAA Ajai Alai Awakening – International Kundalini Yoga & Numerology School’dan aldı.
Kundalini Yoga’nın aynı zamanda kendi hayatını da şifalayan bir bakış kazandırdığını düşünüyor.
Bu yüzden Kundalini Yoga’nın hızlı farkındalık ve dönüşüm yaratan bu gücünü herkesle paylaşmayı çok seviyor.
Güneş aynı zamanda Hamile Yogası Uzmanı, Reiki ile Access Bars uygulayıcısı ve kişisel gelişim, koçluk, liderlik ve kurumsal eğitimler veriyor.

Rana Kar (Psikolog)

Rana, 2001 yılında Pertevniyal Lisesi ve 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler bölümlerinden çift anadal diplomasıyla mezun olmuştur. 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi MBA programını tamamlamıştır.
2006 yılından beri tüketici içgörülerini anlamaya yönelik yürüttüğü pazar araştırma projelerinde kazandığı uzmanlığın yanı sıra psikoloji eğitimlerine devam etmiştir. Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan Şema Terapi, Reyhana Seedat’dan Kalp Merkezli Hipnoterapi eğitimlerini almistir. İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nde başladığı Psikodrama Grup Terapistliği eğitimine halen devam etmektedir. Enerji psikolojisi tekniği olan EFT (Duygusal Özgürleşme Tekniği) ve Reiki 3 uygulayıcı sertifikalarina sahiptir.

Didem Çekigil Erkan

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Global şirketlerde 10 seneyi aşkın kurumsal satış yöneticiliğinin ardından son 4 yılda strateji departmanında insan yetkinliklerini geliştirmek üzerine danışmanlık ve eğitmenlik yapmaktadır.
Bilinçaltı ile ilgili çalışmalarına 2012 senesinde Gülcan Arpacıoğlu ile çalışarak başlamıştır. Bilinçaltı kararlarının hayatımız üzerindeki etkisini daha derinden kavrayıp, bu konuda derinleşmenin kendi hayatını değiştirmek ve çok uzun zamandır hissedemediği ‘iç huzur’a yaklaşmak için başlama noktası olduğuna hızlı bir şekilde karar vermiştir. Bu kararın ardından yurtiçinde ve yurtdışında alanında uzman bir çok eğitmenden öğrenme fırsatını yakalamıştır.
2015 senesinden itibaren çok etkili bir bilinçaltı teknikleri EFT Master, TAT ve Mutluluk Kolay uzmanlık eğitimlerini Gülcan A. ile tamamlayıp aynı yıl Simon Clarkson’dan aldığı DayDreaming (Hayal kurma) eğitiminin ardından bireylerde neurobilimsel farkındalık geliştirme üzerine kendi hayalini kurmuştur. Akademik olarak takip ettiği Susan Greenfield, Candace Pert, Bruce Lipton, Jelena Radulovic gibi bilim insanlarının yayınları ile geliştirdiği “Değişim için Nörobilimsel Farkındalık” modulünü 2017 yılından beri vermeye devam etmektedir.
2013 senesinde Nigel Allfrey’den aldığı Advanced Facilitator eğitimi sayesinde bugun 13 ülkede, çok farklı geçmişten ve kültürden gelen gruplara aktif olarak eğitim vermeye devam etmektedir.
EFT Master, Mutluluk Kolay, TAT ve Reiki3 Uygulayıcısıdır.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga