Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Eda Günel İle Tao Vinyasa Uzun Ders
26 Mart Pazar 12:00 - 14:00


Tao Vinyasa, yoganın yanı sıra savunma sanatları, tai chi, modern dans etkileri taşıyan, doğadan ve canlılardan esinlenilerek dizayn edilmiş bir yoga stilidir. Denge, güç, esneklik, akışkanlış barındıran üç farklı ana seri ile bedendeki eril (yang) enerji uyandırılırken, aynı zamanda “chi” enerjisi üzerine çalışılır. İçerisinde koreografi bulunan, kendi içinde bir bütünlük içeren ve öğrenildikten sonra kolayca kendi kendine uygulanabilen seriler, statik olarak pozlarda kalmayı tercih etmeyen, akışkanlığı, dansı sevenler farklı bir yoga yaklaşımıdır.

2 saat sürecek bu uzun derste Tao Vinyasa serilerininön hazırlığı olarak eklem yogası, hatha yoga ve power yogadan faydalanacağız, bedeni hazırladıktan sonra müzik eşliğinde derse özel hazırlanmış bir Tao Vinyasa serisini öğrenerek uygulayacağız. Dersin tamamlayıcısı olarak yin pozlardan destek alacağız.

Yanınızda bulundurmanız gerekenler; Mat, battaniye, su

Buluşma Takvimi:
26 Mart Pazar 12:00 - 14:00
Son Başvuru Tarihi : 25 Mart

Ücret:
145 TL + KDV
120 TL + KDV - Nefess Üye ve Mezunları için
Kayıt olmak için bağlantıyı kullanabilirsiniz!

Kimler Katılabilir?
Herkese açıktır.

Uzman : Eda Günel

Eda Günel Kimdir?
Yaşamı boyunca harekete ilgili olan, çeşitli spor dallarını deneyimleyerek büyüyen Eda, liseden sonra sağlık nedeni ile spor eğitmeni olma hayalinden vazgeçmiş ve idari hizmetler alanında eğitim görmüştür. Çeşitli kurumlarda çalışmış aynı zamanda hareket ile bağını sürdürmüştür. Doğaya duyduğu yakınlık ile dağcılık, tırmanış vb.sporlar ilgilenmiştir ve 2013 yılında yaşadığı fiziksel bir sorun nedeniyle doktoru tarafından yogaya yönlendirilmiştir. İyileştikçe yogaya ilgisi artmış ve 2018 yılında Nefess Yoga’da, Arzu&Yelina ile 200 Saat Hatha Yoga Temel Eğitimini tamamlamıştır. O zamandan beri merakını uyandıran ve tamamlayıcı olarak hissettiği, ihtiyaç duyduğu eğitimleri almaya devam etmektedir.

Derslerinde yoganın bütün ile bağlantıyı hatırlatıcı etkisinden, fiziksel beden-sinir sistemi -enerji bedenini birlikte ele alış halinden faydalanmaktadır. Yıllar içinde daha fazla öğrenme ve paylaşma isteğini ile eğitimlerine ve ilk eğitimini tamamladığından beri aktif olarak ders vermeye devam etmektedir.

Yoganın iyi yapmaktan ziyade iyi olmakla ilgili halini paylaşmaya devam ediyor.

Rehberlik Ettiği Alanlar Arasında;
Hatha Yoga, Tao Vinyasa, Hamile Yogası, Power Yoga ve Meditasyon seansları yer almaktadır.

Eda ayrıca doğaya olan hayranlığı ile ekoloji ve permakültür üzerine çalışmalarına devam etmekte ve profesyonel olarak doğal içerikli ürünler üretmekte olduğu markası OT Doğal Şeyler için çalışmalarına devam ediyor.

Aldığı Eğitimlerden Bazıları;
Hatha Yoga Uzmanlaşma Programı
Hamile Yogası Uzmanlaşma Programı
Meditatif Bakış ve Tao Vinyasa Uzmanlaşma Programı
Vipassana Meditasyonu
Godfrey Devereux ile Bütünlükle Yoga Öğretmek
Yoga ve Somatik Farkındalık Programı
Mindfulness Temelli Yoga Uzmanlaşma Programı
Yin Yoga - devam etmektedir.
Permakültür Tasarım Uzmanlığı
Ekolojik Okuryazarlık Uzmanlığı
Dağcılık ve arama kurtarma, dalış vb. doğa sporları

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online