Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Furkan Akkaya ile Ashtanga Yoga Atölyesi
22 Haziran Perşembe 20:00 - 22:00


Bu workshop, Ashtanga Yoga ekolünün neden çıktığını, bedeni ve nefesi nasıl disipline edileceği üzerine eğitici bir uygulamadır.
Pattabhi Jois’ın da dediği gibi bu buluşmamız kısa teorik bilgilerden, güneşe selam serisi (Suryanamaskar A-B), temel seviye ashtanga pozlarını içerecektir.

Ashtanga Yoga nedir ?

Usta Patanjali’nin yoga sutralarında bahsettiği, bizi belirlediğimiz hedefe götüren öz disiplini nasıl doğru kullanmamız gerektiğine dair bilgileri sunar.

Sri K.Pattabhi Jois tarafından yaygınlaştırlımış olan Ashtanga Yoga ise bir hatha yoga metodudur ve Patanjali’nin sistemindeki üçüncü basamak olan ‘asana’yı temel alır.
Sanskrit dilinde asana, duruş,oturuş anlamına gelir.

Ashtanga Yoga'nın en önemli özelliği nefes ile hareketlerin koordinasyonu ileri düzey meditasyon hali oluşturmasıdır. Böylece fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir arınma yaşarız. Ashtanga Yoga'nın diğer faydalarına değinecek olursak; Kasların ve organların güçlenmesini ve dengede çalışmasını sağlar.

Program İçeriği

Ashtanga yoganın kısa tarihi
Temel uygulamalar ( vinyasa, nefes, dristhi)
Temel postür ve duruş
Güneşe selam serisi (suryanamaskar A-B)
Temel 6 asana (poz)
Dharana meditasyonu (şartlı meditasyon)

Kimler katılabilir ?
Bu workshop; ashtanga yogayı tanımak, diğer ekollerden farklarını gözeterek ilerlemek isteyen, yoga pratiklerinde ilerlemek isteyen herkese açık bir etkinliktir.
(Programa katılan öğrencilerin fiziksel bir rahatsızlıkları varsa eğitmene bildirmelerini rica ederiz.)

Buluşma Tarihi ve Saati:
22 Haziran Perşembe
20:00 - 22:00

Son Başvuru Tarihi : 21 Haziran
Ücret: 240 TL  + KDV
Nefess Yoga Üyeleri için: Ücretsiz
Kaydınızı yapmak için bağlantıyı kullanabilirsiniz!

Uzman :
Furkan Akkaya

Furkan Akkaya Kimdir ?

2017 yılından itibaren Swami Vivekananda Yoga University'den mezun bir yoga eğitmeni ve Thai masaj terapistiyim. Yoga eğitimime Hatha ve Ashtanga yoga ekollerinde başladım ve uzun yıllardır yoga felsefesi üzerine eğitimim devam ediyor.

Yoga eğitmenliği kariyerim boyunca, öğrencilerime sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzını sunmak için yoga pratiklerini, enerjisel şifa yollarını ve Yoga-Samkhya felsefesini kullandım.

Enerjisel şifa üzerine yoğunlaştığım sürecimde beni destekleyen Reiki şifa terapisi ve Access Bars ile birçok insana yardımcı oldum.

2019 yılında İstanbul Üniversitesi konservatuar öğrencileri ile yoga seansları düzenledim. Aynı zamanda yine 2019 yılında Puja atölyeyi İstanbul/Kadıköy’de açtım. Birçok farklı çevrenden kişiyi birleştirerek hem fiziksel hemde manevi anlamda birçok insana yardımcı olan bir ekip oluşturdum.

2023 yılı itibariyle tüm edinimlerimle birlikte Thai masaj terapisti olarak hizmet veriyorum ve vücudun enerji kanallarını (sen kanalları) açmayı amaçlayan teknikler kullanıyorum. Yoga ve Thai masaj terapistliği ile öğrencilerime varlığa dair kadim bilgiler eşliğinde gerçekten derin bir rahatlama, dengeli bir beden-ruh-zihin sağlığı sunuyorum.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online