Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Gendai Ki Reiki 1.Seviye  - Shoden Basamağı ile Başlıyor!
9/10 Haziran 2023 Cuma - Cumartesi

Gendai Ki Reiki nedir ?

Gendai Reiki Sisteminin kurucusu Hiroshi Doi’dir. Geleneksel (Japon) Reiki Teknikleri ile Batı Reiki Tekniklerini sadeleştirerek biraraya getiren, yeni çağın ihtiyaçlarına göre düzenleyen bir ekol oluşturmuştur.

https://www.gendaireikinetwork.net/about-gendai-reiki

現代 - Gendai, Japonca bir kelimedir. Modern çağ, günümüz anlamına gelir.
Usui Sensei’nin Japonya dışına çıkamamış olan şifa teknikleri ve meditasyonlarını kapsayan bu sistemde, gizem yada mucizeler yaratmaya odaklanmak yerine; Reiki’nin özüne dair bilinci derinleştirilmesi ve bireyin kendi aydınlanma yolculuğunda emin adımlarla ilerlemesi desteklenir. Reiki ışıktır. Reiki evrensel enerjidir. Tüm inançları kucaklar. Reiki, gerçekte ne olduğumuzu keşfederken bizi nazikçe destekleyen yüksek boyutlardan akan saf, koşulsuz sevgi ve ışık bilincidir. Reiki – Ho, sistemin nasıl kullanılacağını anlatan teknikleri içerir.

Usui Sensei’nin tanımına göre Reiki;
“Reiki, ruhsal tedavidir(zihni iyileştirir) ve fiziksel tedavidir(bedeni iyileştirir). Reiki, insanı bütüncül sağlık durumuna taşıyarak iyileştirir. Reiki, önce zihni, sonra bedeni iyileştirir.”

Gendai Ki Reiki Seviyeleri:
Bu sistem dört basamaktan oluşur.

1.Seviye - Shoden
Reiki enerjisi kanalı açılır. Temel şifa çalışmasına dair bilgileri ve teknikleri öğrenirsiniz. Reiki tarihçesi ve iki Reiki silsilesi incelenir. Bu basamakta ellerle şifa çalışması yapabilir hale gelinir.

2.Seviye - Okuden
İleri seviye şifa çalışmasına odaklanılır. 3 sembol öğrenilir. Sembollerin kullanımı ile uzaktan şifa çalışması yapmak, geçmiş ve geleceği şifalandırmak tekniklerini öğrenilir.

3.Seviye - Shinpiden
Ruhsal gelişime odaklanılır. Huzurlu ve sakin bir zihin yapısını geliştirmek hedeflenir. Kendini arındırma ve yaratıcı bir yaşam biçimi oluşturmak için meditasyon teknikleri öğrenilir. Dördüncü sembol öğrenilir. Usui Sensei’nin ulaştığı aydınlanma yolunu rehber edinerek uygulamalara devam edilir.

4.Seviye - Gokkukaiden
Hocalık eğitimi alınır. Bu seviyeyi tamamlayanlar Master anlamına gelen “Shihan” ünvanını alır. Reiki Master yolunda ilerlemek için daha derin meditasyon teknikleri öğrenilir. Reiki Master olarak bir yaşam tarzı nasıl oluşturulabilir diye iç görü sürecine girilir. Reiki- Ho’nun özünü ve tüm bilgileri aktarma yöntemi öğrenilir. İnisiyasyon tekniği öğrenilir ve yapma yetkisi kazanılır. Semboller olmadan Reiki şifası uygulamaya yönelik meditasyonlar öğrenilir.

GENDAİ EKOLÜ İLE REİKİ’NİN BASAMAKLARI VE KAPSAMLARI NELERDİR?
Usui Reiki ve Gendai Ki Reiki’nin farkı nedir ?
Aralarındaki en temel fark, sahip oldukları Reiki Master silsilesidir. Ülkemizde yaygın biçimde öğretilen Usui Reiki sistemi, Batı dünyasında bilinen ve genellikle Bayan Takata’ya bağlanan bir soy ağacına sahiptir.
Gendai Ki Reiki ise, İlk başkanı Mikao Usui Sensei olan Geleneksel Reiki Ryoho bilgisini koruyan Usui Reiki Ryoho Gakkai (Akademisi/Vakfına) bağlı bir soy ağacına sahiptir.
Mikao Usui’den Reiki uyumlamaları alıp Shinpiden basamağında iken yanından ayrılarak yeni bir kol oluşturan 21 Reiki hocası Hawayo Takata ve Phyllis Furumoto’nun soy ağacındadır. Savaş döneminde olduğu için bilgi ve eğitimlerini tamamlamamış bu 21 hoca sistemin dünyaya  yayılmasına hizmet etmiştir. Şükranlarımızı sunarız.
Geleneksel Usui Reiki hala mevcuttur. Usui Reiki Ryoho Gakkai, Usui Sensei’nin gelenek ve fikirlerini korumaktadır.

USUİ REİKİ RYOHO GAKKAİ  SİLSİLESİ:
İLK BAŞKAN:   USUİ MİKAO SENSEİ (D. 1865 – Ö. 1926)
İKİNCİ BAŞKAN:   USHİDA JUZABURO (TUĞAMİRAL 1865-1935)
ÜÇÜNCÜ BAŞKAN: TAKETOMİ KAN’İCHİ (TUĞAMİRAL 1878-1960)
DÖRDÜNCÜ BAŞKAN: WATANABE YOSHİHARU (ÖĞRETMEN)
BEŞİNCİ BAŞKAN: WANAMİ HOUİCHİ (KORAMİRAL 1883-1975)
ALTINCI BAŞKAN: KOYAMA KİMİKO  (1906-1999) -  DOİ HİROSHİ - TOM RİGLER - MAKBULE ÖZDEN YALÇIN
YEDİNCİ BAŞKAN: KONDOH MASAKİ (ÜNİVERSİTE'DE PROFESÖR)  halen görevdedir.

Kimler Katılabilir ?
Şifa çalışmalarına ilgi duyan, kendini bu yönde geliştirmek isteyen, Reiki şifa çalışmalarını merak eden veya daha önce Reiki enerjisi üzerine uyumlama almış herkese açıktır.

Gendai Ki Reiki 1. Seviye: Herkes katılabilir.
Gendai Ki Reiki 2. Seviye: Reiki 1 uygulamasını en az 21 gün önce almış olanlar katılabilir.
Gendai Ki Reiki 3. Seviye: Reiki 2 uygulamasını en az Nefess Yoga’da açılacak olan 3 Reiki çemberine katılmış olanlar katılabilir.

Buluşma Takvimi:
1.Seviye  - Shoden
9/10 Haziran 2023 Cuma - Cumartesi

2.Seviye - Okuden
7/8  Temmuz 2023 Cuma - Cumartesi

3.Seviye - Shinpiden
17/18 Kasım 2023 Cuma - Cumartesi

4. Seviye - Gokkukaiden
2024 Mart (katılımcılara göre belirlenecek)

Buluşma Saatleri:
Cuma -  20:00 / 22:00
Cumartesi - 12:00 / 14:00 - 15:00 / 17:00

Ücretler:
Shoden 1.seviye: 1.100 TL
Okuden 2.seviye: 1.400 TL
Shinpiden 3.seviye: 1.800 TL

Kayıt olmak ve tüm sorularınız için aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşın lütfen!

Özden Yalçın (Ma Dariya Anand) Kimdir ?
Ma Dariya Anand, Yoga ile Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünü okurken tanıştı. Klinik psikoloji yüksek lisansını tamamladıktan sonra, kendi Yoga pratiklerinde deneyimlediği şifa ve farkındalık dolu anlar sayesinde, Yoga sistemiyle insanların yaşamlarına kalıcı bir katkıda bulunabileceğini farketti ve bu alanda ilerlemeye karar verdi. 2014 Ocak ayında Yogaşala’da Yogaalliance 200 saatlik Yin Yoga Uzmanlaşma Programı’nı Berra Sertel ile tamamladı ve hemen özel dersler vermeye başladı. Aynı sene Yogaalliance onaylı 200 saatlik Hatha Yoga Uzmanlaşma Programı’nı Berra Sertel ile tamamladı. Bundan sonra Yoga Terapi ve Yin Yoga alanlarında uzmanlaşmak istediğine karar verdi. 2015 yılında Günter Neissen’den 40 saatlik Svastha Yoga – Yoga Terapi 1. modülü aldıktan sonra; 2016 Ekim-2017 Nisan döneminde Banu Çadırcı ile Yogaalliance 100 saatlik Yoga Anatomi ve Yoga Terapi eğitimini tamamladı Devrim Akkaya ile Yin Yoga’da Uzmanlaşma 300 saatlik Uzmanlaşma eğitimlerine başladı. Çakraların Psikolojisi, Elementler&Meridyenlerin Teorisi eğitimlerine katılıp bir modül asistanlık yaptı. (2015 – 2017 dönemi) Mey Elbi’den Restoratif Yoga eğitimi, Gizem Onay Collet’den Hamile Yogası ve Doğum sonrası Yoga Eğitimi, Vivian Menjivar’dan Arvigo Self-Care Training Level 1 eğitimini almıştır. (2017 – 2018 dönemi) 2018-2019 döneminde Godfrey Deveroux’un Mindfulness, Bir hediye: öz araştırma atölyelerine ve Meditasyon sanatı inzivasına katılmıştır. Nefess Yoga’da Ayşegül Denktaş’tan Tao Vinyasa ve Meditatif Bakış Uzmanlaşma eğitimini (30 saat) Mart 2019’da aldı. 2019 Kasım ayında Hindistan Indore’da Paramanand Yoga Ashramında yaşamış ve Dr. Omanand Guruji’den Yoga Terapi 300 saatlik hocalık eğitimini ve Being Blissful Meditation©️ eğitimini almıştır. Türkiye’deki kayıtlı ilk Being Blissful Meditation©️ hocasıdır. Ocak-Şubat 2022’de Githa Satya Yoga merkezi kanalıyla Godfrey Devereux’tan Tantra Yoga Eğitmenlik eğitimini almıştır. 2023 Ocak, Şubat ve Mart döneminde Godfrey Devereux ile Travmaya Duyarlı Yoga Eğitmenlik eğitimi almıştır. Bu ekollerde ders vermeye devam etmektedir. Dariya’nın yaşamında Yoga’nın anlamı huzur, neşe, sevgi ve bütüncül sağlık/iyilikle bağlantılıdır. Her bir Yoga pratiğinin kendi içinde benzersiz, bireyin kendiyle buluştuğu mistik bir deneyim olduğuna inanır. Derslerinde nefes, farkındalık, duyarlılık ve güvenli asana pratiğini öncelikli tutar.

Enerji Çalışmaları ve Eğitimleri

2007’den beri Reiki yolunda ilerlemektedir. 2011’de Petek Kitamura’dan Reiki Master eğitimini almıştır. 9 Haziran 2020’de Petek Kitamura’dan Karuna Reiki Master eğitimi almıştır. Usui Reiki ve Karuna Reiki eğitimleri vermektedir. Şifa çalışmalarına 16 Mayıs 2016’dan beri Seraphim Blueprint sistemini de dahil etmiştir. 27-28 Haziran 2020’de Meral Bakır’dan Güneş Sisteminde Seraf ile Yolculuk eğitimini almıştır. 2021 Ağustos – Aralık döneminde Seraphim Blueprint 1nci, 2nci ve 3ncü basamak hocalık eğitimlerini tamamlamıştır. Seraphim Blueprint sisteminin ilk 3 basamak eğitimlerini vermektedir. Tom Rigler’ın verdiği Lotus Fire, Shasta Dağı ve Kristallerin Şifası eğitimlerini Mart – Nisan 2022 döneminde almıştır. Ardından Mayıs – Haziran 2022 tarihlerinde Tom Rigler ile Gendai Reiki eğitimini tamamlayıp Shihan(Master) olmuştur. Meral Bakır’dan 8,9 &10 Mayıs 2023te Seraphim Blueprint Toprak Ana Koruyucuları (Guardians of Gaia) eğitimini almıştır.

Reiki şifasını deneyimlemek ve reiki enerjisine uyumlanmak için programa katılabilirsiniz.
Aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşın, yerinizi ayırtın!

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online