Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Ayşegül Çallı ile Bel Ağrılarına Yoga ile Bütünsel Yaklaşım
28 Mart Pazar 13:00-15:00


“Sabah yataktan kalkarken ayaklarımı yere basmakta zorlanıyorum. Ayağa kalktıktan sonra belimde bir sızı, uzun saatler oturunca veya ayakta kalınca nasıl dönsem, eğilsem, nasıl otursam bilemediğim, içinden çıkamadığım, gitmeyen bir ağrı, ayağa kalkarken, otururken beni takip ediyor. Bazen kalçama vuruyor, bazen de bacağıma. Gece yatakta da rahat vermiyor.” diyorsan bu atölye tam da sana göre.

İki bölümden oluşan atölyenin ilk bölümünde bel ve kalça odaklı yoga uygulaması yapıp, nefesi ve hareketleri hem gevşemek hem de güçlenmek için nasıl kullanabileceğimizi öğreneceğiz.

Atölyenin ikinci kısmında ise gündelik hayatına ekleyebileceğin 15 dakikalık bir seri paylaşacağım. Ağrıların yoğun olduğu zamanlarda; nelere dikkat etmeli, hangi hareketleri uygulamak daha iyi olur, ağrılar azaldığında hangi hareketlerle devam etmek iyi olur. Bunların hepsini konuşacağımız bir atölye olacak.

Bu atölyeden edineceğin bilgileri gündelik hayatına dahil edebileceğin basitlikte ve fonksiyonellikte, her yaşa her bedene uygun şekilde sunuyor olacağım.

Kimler Katılabilir?

Özellikle bel ağrısı şikayeti olan, gündelik hayatta oturarak veya ayakta uzun saatler geçiren kişiler, bel fıtığı, Sakroiliak eklem disfonksiyonu, Piriformis sendromu, Skolyoz, Kifoz, Lordoz, Osteoporoz, diz, kalça ağrıları olan kişiler,
yaşlılar, gençler, bel özelinde uygulamayı öğrenmek isteyen hareket profesyonellerine, herkese açıktır.

Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.

Ücret:

100 TL (Nefess Yoga üye ve öğrencilerine 80 TL)

Kayıt:

Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Uzman : Ayşegül Çallı

Yogayla 2016 yılında tanıştım ve kalbimden vuruldum.
2017 yılında yoga dersleri vermeye başladım ve Nefess Yoga başta olmak üzere çeşitli yerlerde ve türlerde düzenli yoga dersleri vermeye de devam ediyorum.
Bel fıtığı, boyun fıtığı, eklemlerdeki mobilitenin yitirilmesi, kifoz, skolyoz, lordoz gibi rahatsızlıklara sahip kişilerle; rahatsızlıklarının bedene getirdiği fiziksel kısıtlamalar üzerine yıllardır bire bir çalışmaktayım. Yaptığım bu çalışmalardan edindiğim sonuç ise; hareket ve nefesi hayatımıza yoga ile ekleyerek kaybedilen hareket kapasitesine yeniden ulaşmak, kronik ağrıları azaltmak mümkün.
Bu yolda öğrencilerime; edindiğim bilgiler ve tecrübeler ışığında alan tutup, gündelik hayatta beden ve nefesleriyle kurdukları ilişkinin sağlıklı bir şekilde kuvvetlenmesi için çalışmalar yapmaktayım.
Beden üzerindeki araştırmalarımı, hareket biçimleri ve bizlerin bununla kurduğu bağlantıyı kendi bedenim ve birlikte çalıştığım bedenlerden gözlemlemeye, öğrenmeye, konusunda uzman hocalarımdan eğitimler almaya devam ediyorum.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home